В Благоевград се състоя официалното откриване на третото издание на Занаяти

...
</TD
>В Благоевград се състоя официалното откриване на третото издание на Занаяти
Коментари Харесай

Занаятчии и майстори от цяла България показват в Благоевград красотата на българските традиции

В Благоевград се състоя формалното откриване на третото издание на " Занаяти фест “, съобщи кореспондент на " Фокус “. От петък до неделя десетки производители, занаятчии и майстори от цяла България са в Благоевград, с цел да покажат хубостта на българските обичаи, обичаите и производството на неповторими предмети и други.

Заместник-кметът по просвета, спорт и туризъм на Община Благоевград Станислав Кимчев приветства всички поданици и посетители на регионалния център, които в съботния ден избраха да посетят шатрите, ситуирани на площад " Македония “.

" Добре пристигнали на третото издание на " Занаят фест “ в Благоевград. Дано през днешния ден да присъстваме на основаването на още една традиция. Със сигурност това е едно от най-хубавите неща, което може да се случи на града ни. Вижте, разгледайте, докоснете се до достоверните български занаяти, а ние от Община Благоевград и от Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград, от Национална филантропична гимназия " Св. Св. Кирил и Методий “ – Благоевград ще се погрижим за вашето положително въодушевление “, сподели още той.

В шатрите всеки, който желае ще може да се допре до следните занаяти:

- грънчарство;

- килимарство;

- калоферска дантела;

- ножарство и произвеждане на пафти;

- направа на накити;

- развъждане на ядки и произвеждане на тахан, масло и брашно;

- произвеждане на месни продукти;

- дърворезба;

- производство на мед и медни продукти;

- кожухарство;

- основаване на кукерски маски.

Днес и на следващия ден посетителите на " Занаяти фест “ – Благоевград ще могат да прегледат и изложбата на фотографа Асен Великов - " Родова памет ". За най-малките гости е готова специфична шатра на " Българознайко “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР